Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
curatorial  /  Artǎ   /  Corp bionic – inginerie genetică, la Muzeul de Artă Constanța
laura hulea, expo muzeul de arta constanta

Corp bionic – inginerie genetică, la Muzeul de Artă Constanța

Laura Hulea prezintă expoziția personală „Corp bionic – inginerie genetică” la Muzeul de Artă Constanța, începând cu 12 februarie și până la 28 februarie. Expoziția este curatoriată de Lelia Rus Pîrvan.

Artista aduce în prim-plan o explorare profundă a relației dintre biologic, tehnologic și natura umană într-o eră marcată de un salt informațional accelerat și de o societate bazată pe consum.

„Corp bionic – inginerie genetică” e viziunea artistei asupra transformărilor corpului uman în contextul avansurilor tehnologice și al ingineriei genetice. Inspirată de arte povera, artista propune o abordare estetică care pune în valoare simplitatea materialelor „sărace” și naturale, oferind o reflecție critică asupra consumerismului și alienării tehnologice.

Seria de lucrări include tehnici de colaj și asamblaj, utilizând materiale reciclabile care evocă fragilitatea și reziliența corpului uman. Prin această expoziție, Laura Hulea continuă tradiția mișcării artistice arte povera punând accent pe sinceritatea materialului și pe crearea unor forme care evocă simultan rezistență și vulnerabilitate, în contrast cu supraîncărcarea tehnologică.

„Prin această expoziție, încerc să propun o reflecție asupra modului în care tehnologia și natura se contopesc, iar corpul uman devine un spațiu de negociere între biologic și tehnologic. Mă inspiră ideea fragilității, dar și a rezilienței, la fel cum arte povera mizează pe puterea simbolică a materialelor modeste”, mărturisește artista.

Laura Hulea, născută în 1989 la Constanța, este absolventă a Universității Naționale de Arte din București, unde a obținut un master în Arte Plastice, Secția Pictură, sub îndrumarea profesorului univ. dr. Marcel Bunea. Este cunoscută pentru utilizarea materialelor reciclabile și pentru tehnicile inovatoare de colaj și asamblaj. Prin lucrările sale, artista investighează impactul tehnologiei asupra corpului uman și relația tot mai fragilă dintre om și natură.

nl image

Descoperă arta alături de noi – abonează-te acum!

Artă, artiști, frumusețe și istorii inedite..
Abonează-te la newsletter pentru o selecție curatoriată de povești din lumea artei și a frumuseții care ne înconjoară.

Nu trimitem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.