Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Cristian Diaconescu și Sorin Purcaru, la ArtEast Gallery
diaconescu, purcaru

Cristian Diaconescu și Sorin Purcaru, la ArtEast Gallery

Pictorul Cristian Diaconescu și sculptorul Sorin Purcaru expun împreună la ArtEast Gallery din Iași sub titlul „Principiul diferențelor comunicante”.

Vernisajul este programat pentru 10 iunie, la ora 18:00, iar expoziția poate fi vizitată până pe 3 iulie.

„Cristian Diaconescu și Sorin Purcaru împărtășesc aceeași lungime de undă a prieteniei artistice, locuindu-și, totodată, fiecare cu fermitate propriul univers imaginat. Dar când doi artiști de rasă pură se întâlnesc și, în ciuda diferențelor, rămân fundamental prieteni, lucrurile funcționează după legea vaselor comunicante”, remarcă Dana Lungu, curator. „Diferențele pot comunica – aceasta este superba lecție a celor doi artiști prieteni, ale căror himere își caută forma, identitatea și înțelesul propriu, ale căror oglinzi artistice se îndreaptă când spre cer, când spre sine, după principii doar de ei știute”.

Cine este Cristian Diaconescu

Cristian Diaconescu s-a născut pe 21 martie 1976, în Bacău. A absolvit Universitatea de Arte „George Enescu” din Iași, secția Pictură, la clasa profesorului Corneliu Ionescu, în anul 2001. Este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din anul 2002.
A avut mai multe expoziții personale la Iași, Bacău, Galați și Sângeorz-Băi.

A obținut numeroase premii și distincții, printre care: „Premiul pentru pictură” în cadrul Salonului Anual al U.A.P. Iași, ediția a X-a, 2006; „Diploma de excelență” pentru expoziția Verpurdica, Salonul Anual al U.A.P. Iași, ediția a X-a, 2006; „Premiul U.A.P. Iași 2008 pentru pictură” oferit de Fundația AX ART în cadrul expoziției Atelier 35; Diploma de onoare pentru contribuția la promovarea valorilor artei plastice în cadrul Festivalului International „Vacanțe Muzicale la Piatra-Neamț”. Premiul „TEIUL DE ARGINT”, în cadrul Premiilor Eminescu pentru literatură, arte vizuale, colecții și colecționari, ediția a VIII-a, 14 iunie 2009, Botoșani; Mențiune la Bienala concurs de arta plastică „Gheorghe Petrașcu” , ediția a X-a, Târgoviște 2010; Premiul „Mihai Eminescu”, în cadrul Concursului Internațional de Arte Plastice Vizuale „Noi și Eminescu”, ianuarie 2011; „Premiul pentru pictură”, Salonul Anual de Artă ARTIS, U.A.P., Iași, 2017.
A participat și la numeroase expoziții colective și de grup, precum și la diverse tabere și simpozioane.

Cine este Sorin Purcaru

Sorin Purcaru s-a născut pe 21 iunie 1971, în Galați. A absolvit Universitatea de Arte „George Enescu” Iași, secția Sculptură, la clasa profesorului Simion Cristea, în 2001. Are un Master în Arte Plastice și este doctor în Arte Plastice și Decorative (2012). Este membru U.A.P., din 2002, și conferențiar Universitar la Universitatea de Arte „George Enescu” din Iași.
A expus solo în țară, la Iași, Bacău, Brașov, Galați și Cluj-Napoca, dar și în străinătate, în Germania, Elveția, Franța și Republica Moldova.