Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Curatoarea și activista Candice Hopkins și American Indian Community House, laureați ai Leo Award pe 2022
50th aich

Curatoarea și activista Candice Hopkins și American Indian Community House, laureați ai Leo Award pe 2022

Independent Curators International, organizația non-profit din New York care caută să sprijine activitatea curatorilor din lume, a acordat Leo Award pe 2022 lui Candice Hopkins, unul dintre cei mai influenți curatori de astăzi, și American Indian Community House.

Candice Hopkins este curator șef al Forge Project, axat pe arta indigenă, educație privind decolonizarea, pe sprijinirea liderilor din cultură, pe securitatea alimentară și drepturile asupra teritoriului din Valea Mahicannituck.

candice hopkins by thatcher keats

Candice Hopkins. Credit foto: Thatcher Keats

Fondată în 1969, la New York, American Indian Community House oferă ajutor, educație socială și sanitară unei comunități de 35.000 de amerindieni din mai mult de 70 de triburi afiliate. Organizația menține și un spațiu expozițional, galeria AICH, unde au fost prezentate lucrări ale unor artiști ca Greg Hill și Mario Martinez.

Pe lângă munca pentru Forge Project, Hopkins a fost, între altele, curator pentru primele două ediții ale Toronto Biennial of Art. A făcut parte din echipa curatorială a Documenta 14, în 2017, și a ajutat la organizarea unor ediții ale bienalei SITElines din New York. Ea a lucrat de asemenea cu echipa care a organizat Pavilionul Canadei la Bienala de la Veneția din 2019.

Printre cei care au primit anterior Leo Award se numără Steve McQueen, Patrizia Sandretto Re Rebaudengo, Miuccia Prada, Michael Govan, Marian Goodman și Dimitris Daskalopoulos.

Credit foto: curatorsintl.org