Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Desen și sculptură de Simion Moldovan, la MNȚR
bucharest,,romania,,21,august,2021, ,the,building,of,the

Desen și sculptură de Simion Moldovan, la MNȚR

Lucrări de desen și sculptură ale lui Simion Moldovan vor fi expuse în perioada 26 ianuarie – 25 februarie în Sala „Irina Nicolau” de la Muzeul Național al Țăranului Român sub titlul „Nimb și Agonie”.

Simion Moldovan, absolvent al Academiei de Arte „Nicolae Grigorescu” din București, secția Sculptură, în 1987, s-a remarcat încă de la prima sa expoziție personală, organizată în 1990, la galeria Galateea din București, rămasă până azi un reper în creația sa. Cu timpul, lucrările lui au putut fi văzute în ample expoziții personale din București, Iași, Timișoara, Cluj-Napoca, dar și în expoziții colective și simpozioane din SUA, Germania, Elveția, Ungaria, printre altele. În prezent, Simion Moldovan trăiește și lucrează în Reghin, orașul său natal.

Lucrările lui Simion Moldovan genereză un univers distopic, în care elemente vechi coexistă cu cele mai recente descoperiri ale științei. Personajele sale sunt replicanți ce se mișcă într-un context verosimil, frumos și urât în egală măsură, în care perspectiva forțată și acumularea de detalii desenează un retro decor trash-chic. Gândite special pentru Sala „Irina Nicolau”, în ultimul an, desenele colorate și sculpturile aduse de artist de la Reghin creează privitorului o stare de plăcută neliniște și ne forțează puncte de vedere asupra marilor întrebări ale lumii actuale, spune curatoarea Mădălina Mirea.

Vernisajul e programat la 26 ianuarie, ora 17:00. Expoziția va putea fi vizitată de miercuri până duminică, între orele 10:00 și 18:00.