Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  „Desene din spatele firelor“, expoziție de Cela Neamțu, la Biblioteca Academiei Române
cela neamtu

„Desene din spatele firelor“, expoziție de Cela Neamțu, la Biblioteca Academiei Române

Mai mult de 80 de lucrări create de Cela Neamțu vor fi expuse la Biblioteca Academiei Române în perioada 29 iunie – 15 iulie sub numele „Desene din spatele firelor“. Vernisajul va avea loc pe 29 iunie, la ora 12:00, în Sala „Theodor Pallady“ din Calea Victoriei nr. 125.

Cuvântul de deschidere va fi susținut de acad. Răzvan Theodorescu, vicepreședinte al Academiei Române și președintele Secției de arte, arhitectură și audiovizual. Expoziția va fi prezentată de dr. Doina Mândru, critic de artă. Curator este Lisandru Neamțu.

Prin creațiile prezentate, artista Cela Neamțu dorește să dezvăluie laboratorul ascuns în care țese tapiseriile care au impus-o ca prezență inconfundabilă în lumea artei, se arată într-un comunicat. Cela Neamțu îmbină inovator „punctul de la Putna“, inspirat din broderiile medievale românești cu tehnica țesăturilor pe verticală haute lisse, devenit modul esențial al „zidirilor sale de lână“.

Artista a primit numeroase premii naționale și internaționale, între care Premiul „Ion Andreescu“ al Academiei Române și Medalia de aur la Salonul de la Grand Palais din Paris.

Expoziția poate fi vizitată de luni până sâmbătă, între orele 10:00 și 18:00. Accesul este gratuit.