Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Desene originale cu îndrăgite personaje din povești pentru copii, expuse din colecția Marchizului de Bath
john tenniel, alice, desen

Desene originale cu îndrăgite personaje din povești pentru copii, expuse din colecția Marchizului de Bath

Desene originale cu îndrăgite personaje din povești pentru copii, precum Winnie the Pooh, sunt expuse la Longleat House din Wiltshire (Anglia) până pe 8 ianuarie 2023.

Lucrările provin din colecția lui Henry Frederick Thynne, al șaselea marchiz de Bath. Creații semnate de șapte artiști vor fi expuse alături de o serie de ilustrații ce datează din perioada 1860-1960.

„Această mică expoziție reprezintă o rară ocazie de a vedea o importantă parte din Colecția Longleat care este puțin cunoscută”, a spus curatorul James Ford, citează BBC.

Intitulată „Picture This: Illustrating Stories for Children”, expoziția are scopul de a pune în centru cărțile pentru copii, iar desenele originale stau alături de volumele publicate în care apar. Între ele se află clasicele „Alice’s Adventures in Wonderland” și „Winnie the Pooh”.

Cel mai vechi desen expus este al țestoasei create de John Tenniel, în 1866, pentru „Alice’s Adventures in Wonderland”, scrisă de Lewis Carroll.

Expoziția cuprinde lucrări de Randolph Caldecott, Kate Greenaway și Walter Crane, ce reprezintă epocile Victoriană și Edwardiană.

Cartea cu 56 de acuarele creată de Crane în 1882 pentru fiul său Lionel, în vârstă de 6 ani, este prezentată public pentru prima dată.

Credit foto: Longleat House