Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Dialog vizual între Andrei Pandele și Dan Perjovschi, la galeria Galateca
andrei pandele, galateca

Dialog vizual între Andrei Pandele și Dan Perjovschi, la galeria Galateca

Istoria recentă a Capitalei este surprinsă, la galeria Galateca, într-un dialog vizuale între Andrei Pandele și Dan Perjovschi, cu un film realizat de Cornel Brad, toate sub titlul „București, cu puțină eleganță”.

Expoziția, curatoriată de Andreea Sandu (Galateca) si Uschi Klein (University Brighton), va fi vernisată pe 17 octombrie, la ora 19:00.

Deschisă până pe 28 octombrie, ea cuprinde mai mult de 40 de fotografii realizate de Pandele în anii 70 și 80, imagini care surprind diverse contexte. Lor le este adăugată inserția critică a lui Perjovschi și filmul scurt al lui Brad.

„Imaginile sunt artefacte culturale care necesită cunoștințe culturale pentru a înțelege ce rol pot avea în lume, atât în trecut, cât și în prezent. O lectură atentă ajută la dezvăluirea modului în care imaginea participă la o cultură mai largă, fără a fi neapărat rezultatul unui set coerent de intenții. Explorarea semnificației imaginilor înseamnă să recunoaștem că acestea sunt create în cadrul unor dinamici, puteri și ideologii diferite”, spune Uschi Klein.