Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  „Diamond In The Rough”, graffiti executat de Banksy pe ușa unui camion, în licitație la New York
banksy diamond in the rough

„Diamond In The Rough”, graffiti executat de Banksy pe ușa unui camion, în licitație la New York

„Diamond In The Rough”, graffiti executat de Banksy în 2010 pe ușa unui camion, este vedeta licitației de artă a secolului 21 organizată de Christie’s New York.

Lucrarea, cu dimensiuni de 192 x 93 x 10 cm, va fi licitată în luna mai la Rockefeller Center. Ea este estimată la maxim 5 milioane de dolari. Pentru acest lot vor fi acceptate oferte și în criptomonede.

„Este o combinație strălucită între suprafețe de-a gata și stilul foarte ușor de recunoscut al lui Banky. Valorifică noțiunile de teribilism atașate artei stradale pentru a sublinia genul”, spun reprezentanții casei de licitații.

Pictată pe o ușă de camion din oțel și sticlă, „Diamon In The Rough” utilizează un graffiti existent ca fundal pentru o fată redată în stilul consacrat al lui Banksy, stencil poziționat în partea de jos a cadrului.

„Diamond In The Rough” a debutat în 2010 la expoziția „Art in the Streets” de la MOCA, prima mare expoziție dintr-un muzeu american dedicată artei stradale și graffiti.

Lucrarea a fost cumpărată de proprietarul actual imediat după expoziție. Ea va fi prezentată la Christie’s Londra, apoi Hong Kong, înainte de a reveni la New York.