Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Doi Gorzo, la Arsmonitor – Desen și pictură figurativă și expresionistă / foto
vernisaj doi gorzo, curatorial.ro

Doi Gorzo, la Arsmonitor – Desen și pictură figurativă și expresionistă / foto

Expoziția-dialog „Doi Gorzo” aduce laolaltă, pentru prima dată în aceeași galerie, artiștii Ioana Gorzo și Dumitru Gorzo. Ei expun o serie de lucrări de desen și pictură figurativă și expresionistă la Arsmonitor din București până la 12 aprilie.

Desenul și pictura celor doi comunică și se completează pe un teritoriu mai puțin chestionat când vine vorba despre artă. În ciuda aparențelor, arta celor doi se aliniază de aceeași parte a anti-reprezentării, spun curatorii.

Pentru Ioana Gorzo, imaginea e o temă de studiu făcut cu răceală și obiectivitate, subiectul reprezentat fiind anulat și înlocuit de multiplele degradări obținute printr-un demers care duce la ștergere.
Pentru Dumitru Gorzo, imaginea e o temă fierbinte, în care forma liberă și conturul sunt anulate cu materialitate și straturi minerale printr-un demers al adaosului.

Sunt prezentate lucrări din seriile „Pictură nouă” (I – XI, 2024), de Dumitru Gorzo, și „Grădini suspendate” (2022 – 2024), „Gardieni” (2024), „Liniște” (2024), „Zomot” (2024), „Răsărit” (2024), „Secvențe” (2024) și „Trezirea” (2024) ale Ioanei Gorzo.

Doi Gorzo” poate fi vizitată, până la 12 aprilie, de miercuri până vineri, între orele 12:00 și 17:00.

gorzo, cuuratorial.ro

doi gorzo, cuuratorial.ro

doi gorzo 1, curatorial.ro

gorzo 1, cuuratorial.ro

Credit foto: curatorial.ro