Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Două capodopere ale lui Georg Baselitz, licitate în premieră la Londra 
georg baselitz, elke i

Două capodopere ale lui Georg Baselitz, licitate în premieră la Londra 

„Elke I” și „Frau Paganismus”, capodopere ale lui Georg Baselitz din colecția de artă Hess, vor fi licitate în premieră la Londra, pe 28 februarie.

Vânzarea Christie’s coincide cu împlinirea a 85 de ani de la nașterea artistului.

„Elke I” (1975, estimare: 2.500.000 – 3.500.000 de lire sterline), portret pictat în stilul revoluționar al artistului, cu susul în jos, și sculptura „Frau Paganismus” (1994, estimare: 4.000.000-6.000.000 de lire sterline), cu înălțime de doi metri, sunt oferite la licitație pentru prima dată de prestigioasa Hess Art Collection, care le-a achiziționat la scurt timp după ce au fost create de artist.

Prezentate la New York, ele vor fi expuse la Londra între 22 și 28 februarie. Acest moment precede o serie de expoziții prestigioase care vor avea loc la nivel internațional și care vor sărbători cariera artistului în acest an de referință pentru Georg Baselitz.

georg baselitz, frau paganismus

„Frau Paganismus”

„Recunoscut la nivel internațional ca unul dintre cei mai importanți artiști germani, sculpturile și picturile lui au avut o influență radicală asupra practicii artistice contemporane, încă din anii 1950. «Elke I» o înfățișează pe soția artistului (Elke Kretzschmar Baselitz, n.r.), care a fost unul dintre cele mai longevive subiecte ale lui Baselitz de când a pictat-o pentru prima dată în 1969. Aceasta este prezentată alături de «Frau Paganismus», o sculptură monumentală născută dintr-o singură bucată colosală de lemn, care sfidează convențiile sculpturale cu aceeași energie pe care Baselitz o aduce picturii. Ambele reimaginând forma feminină, cele două lucrări vor oferi privitorilor o perspectivă asupra unor elemente distincte ale operei artistului și așteptăm cu nerăbdare să le expunem în saloanele noastre internaționale înainte de licitația din 28 februarie”, au spus Tessa Lord, director executiv al departamentului de artă postbelică și contemporană din Londra, și Edmond Francey, director internațional al departamentului de artă postbelică și contemporană.