Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Două tablouri de tinerețe ale maestrului pop art Andy Warhol, scoase la vânzare în New York
andy warhol living room

Două tablouri de tinerețe ale maestrului pop art Andy Warhol, scoase la vânzare în New York

Nepotul lui Andy Warhol, depozitar al operelor artistului cunoscut la nivel mondial ca reprezentant al pop-art-ului, vinde marți, 15 noiembrie, la New York, două tablouri de tinerețe care nu au apărut niciodată pe piață și care au fost chiar rătăcite în anii 1970.

Un autoportret de la 1948 „Nosepicker 1: Why Pick on Me” și „Living Room” ale aceluiași artist – nu la fel de celebre precum emblematicele „Campbell’s Soup” sau „Shot Sage Blue Marilyn” – sunt scoase la licitație, marți seară, la casa newyorkeză Phillips.

warhol

„Nosepicker 1” este estimat între 300.000 și 500.000 de dolari, și „Living Room” între 250.000 și 450.000 de dolari, au anunțat pentru AFP reprezentanții Phillips și James Warhola, nepotul lui Andy Warhol.

Lucrări ale curentului expresionist

„Aceste tablouri sunt în familie de 70 de ani și ne-am bucurat de ele în acești ani”, a povestit Warhola, artist și ilustrator american în vârstă de 67 de ani, fiul fratelui mai mare al lui Andy Warhol (1928-1987).

„Sunt șapte copii (moștenitori), părinții mei sunt decedați, și este, din păcate, timpul să le vând și să împart câștigurile” din aceste lucrări ale curentului expresionist, „total unice” de Warhol, spune zâmbind nepotul său.

Christie’s a vândut la 9 mai în  New York un portret al actriței Marilyn Monroe, „Shot Sage Blue Marilyn” (1964), pentru 195 de milioane de dolari, un record de licitație pentru o operă de artă de secol XX.