
Douăzeci de geografii personale ale verii, în expoziția „Splashhh”/ galerie foto
Vara, amintirea ei, cu marea, cu plaja în frame-uri alb și negru, cu râuri de plastic, cu vis în ulei pe pânză sau în instalații complexe și animate, fotografia algelor lăsate la mal sunt câteva dintre geografiile personale a 20 de artiști care își prezintă creațiile în expoziția „Splashhh”, deschisă în spațiul de evenimente Point.

Expoziția „Splashhh”, Ovidiu Toader, „River”, curatorial
Pe muzica selectată de Vlad Nancă, privitorul pătrunde într-o încăpere în care valuri (de hârtie) se revarsă din tavan, printre instalații interactive, video sau sonore și fotografii.

Expoziția „Splashhh”, Vlad Nancă, „Souvenir”, curatorial
„Plaja, loc și simbol: o zonă a plăcerilor, a evadărilor, a metamorfozelor, dar și a ficțiunilor culturale. Plaja, teatru al loisir-ului prin excelență, suspendat între natural și spectacular. Fiecare obiect, fiecare corp devine un însemn care plutește într-un limbaj al inactivității”, spune curatoarea Medina Pop.

Expoziția „Splashhh”, Roxana Ajder, „Cupluri jucandu-se în piscină” și „Prietene”, curatorial
„Splashhh” evocă ritualurile, libertățile și absurditățile verii, ca loc al dorinței universale, al spectacolului natural-regizat, al unei utopii temporare.

Expoziția „Splashhh”, Ion Stătescu, „Visul”, ulei pe pânză, curatorial
Artiștii care expun sunt: Ana Avram, Ana Ionescu, Decebal Scriba, Gheorghe Rasovszky, Ion Stătescu, Iosif Király, Jan Švankmajer, Justin Orvis Steimer, Mara Verhoogt, Marilena Preda Sânc, Mihai Grecu, Nadina Stoica, Nona Inescu, Oana Cervinschi, Ovidiu Toader, Roxana Ajder, Saint Machine, Sergiu Chihaia, Sînziana Cadar, Vlad Nancă.

Expoziția „Splashhh”, Sergiu Chihaia, „Râuri de plastic”, curatorial
„Splashhh” este o interogație recreativă asupra a ceea ce reprezintă timpul cald și perisabil, dincolo de sezonalitate – performativitatea obiectelor de plajă, politica corpurilor expuse și privite, anxietatea număratului de zile și a tot ceea ce se estompează, în cele din urmă, stranietatea personalității de vară, care prinde contur, apoi se autodistruge, și playlist-urile care se repetă în buclă, până la limita iraționalului.
Foto credit: curatorial