Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Douăzeci de lucrări Chagall, pentru prima dată pe piața de artă
l’envol du peintre, marc chagall

Douăzeci de lucrări Chagall, pentru prima dată pe piața de artă

Douăzeci de lucrări semnate Marc Chagall, uleiuri și creații pe hârtie, vor fi scoase la vânzare în premieră pe 1 decembrie, la Christie’s Hong Kong.

Aceasta va fi a doua parte din seria de vânzări „Marc Chagall, Colour of Life” a casei de licitații.

Lucrările, care au făcut parte din colecția lăsată moștenire de artistul modernist, au primit o estimare minimă de 3,9 milioane de dolari americani.

Prima parte din Chagall Estate Collection a fost vândută integral, în iunie, la Londra, cu o importantă participare a cumpărătorilor din Asia. Totalul înregistrat a fost de 9,73 milioane de lire sterline.

De-a lungul carierei, Marc Chagall (n. 1887, pe teritoriul statului Belarus de azi – d. 1985, Franța) a fost interesat de diverse teme și motive pe care le-a descris în diverse forme, dezvoltând contant tehnici și abordări care i-au îmbogățit stilul emblematic. Această colecție de 20 de lucrări cuprinde puncte principale ale operei lui, inclusiv dragostea, natura, bogăția artistică a Parisului și arta ca mijloc de explorare a identității personale și colective.

Foto: „L’envol du peintre” (cca. 1979), ulei și tempera pe pânză, estimare maximă de 2,5 milioane de dolari