Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  „Dreamers”, materializarea subconștientului – Visele devin artefacte
dreamers proiect

„Dreamers”, materializarea subconștientului – Visele devin artefacte

„Dreamers” este un proiect intermedia de materializare a subconștientului, gândit și coordonat de regizoarea Ioana Păun. Bazat pe un proces care a început să se concretizeze din 2020, când o parte din echipă a imaginat un joc video plasat în anul în care a apărut internetul, „Dreamers” ia în serios fascinația pentru forța creativă a viselor și, după ce transformă visele în artefacte cu ajutorul unui Dream Machine – un Natural Language Processor, confruntă fiecare participant cu propriile-i pulsații intime.

„Dreamers” este reflecția artistică asupra ciocnirii dintre subconștientul colectiv și inteligența artificială în care visul vizitatorului este procesat și analizat de o inteligență artificială special programată să extragă teme, emoții și asocieri cromatice cu ajutorul cărora creează o lume personalizată pe care vizitatorul o poate accesa în interiorul unui container.

Fiecare experiență durează 15 minute, este unică și intimă, iar înscrierile se pot face accesând acest formular.

Containerul itinerant va ajunge în spații publice din Timișoara (până pe 15 octombrie), Cluj-Napoca (20 – 25 octombrie), București (1 – 15 noiembrie) și Băile Govora (21 – 26 noiembrie).

Proiectul face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul Grow Timişoara 2023, derulat de Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.