Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  „Ecology of the After Life”, expoziție de grup la Galeria Anca Poterașu
anca poterasu gallery

„Ecology of the After Life”, expoziție de grup la Galeria Anca Poterașu

Vernisajul expoziției „Ecology of the After Life”, cu lucrări de Aurora Kiraly, Delia Popa, Ioana Cîrlig, Iosif Kiraly și Matei Bejenaru, este programat în 9 mai, la ora 19:00, la Galeria Anca Poterașu.

Expoziția servește ca o metaforă pentru regenerarea vieții în ansamblul ei, explorând nu doar existența umană, ci și conexiunile complicate dintre organismele care susțin viața pe Pământ. De la peisajele Aurorei Kiraly la reflecțiile introspective ale Deliei Popa, la confuzia dintre realitate și fantezie a lui Iosif Kiraly, la documentarea minelor de cărbune din seria de fotografii ale Ioanei Cîrlig și la cronicile lui Matei Bejenaru despre spații uitate.

În aceeași seară are loc o dezbatere susținută de curatorul și profesorul William Ewing, fost director de expoziții la International Center of Photography din New York și director al Musée de l’Elysée din Lausanne, și Iosif Kiraly, unul dintre cei mai cunoscuți artiști care lucrează cu fotografia în România, ale cărui lucrări investighează relația dintre percepție, timp, sincronicitate și memorie prin intermediul fotografiei, instalației, desenului și, mai recent, al video-ului.

Discuția dintre cei doi, parte din proiectul „Artists for Artists Residency Network” (AFAR), va fi centrată pe fotografie – pe trecutul său bogat, prezentul turbulent și viitorul (sau viitorurile) incert(e).

Expoziția, curatoriată de Rafaela Bîrlădeanu, poate fi vizitată până la 1 iulie.