Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Evenimente UAP în săptămâna 27 noiembrie – 3 decembrie
uap, expozitii nov dec

Evenimente UAP în săptămâna 27 noiembrie – 3 decembrie

Expoziții de pictură, premierea câștigătorilor Concursului Internațional „Gheorghe Petrașcu” și deschiderea Salonului Anual al Filialei Alba a UAP se numără printre evenimentele propuse de Uniunea Artiștilor Plastici din România săptămâna aceasta.

Galeria Națională de Artă „Forma” din Deva va găzdui, în 27 noiembrie, de la ora 17:00, vernisajul expoziției de pictură „Reverberații” a artistei Mioara Rozana Buta. Despre artistă regretatul critic de artă Corneliu Antim scria: „Pictează precum respiră, dintr-o pornire naturală şi necesară, fără infatuare, sau vreun imbold veleitar”. Expoziţia va fi deschisă până la 15 decembrie 2023.

La Muzeul de Istorie „Teodor Cincu” din Tecuci va avea loc, în 28 noiembrie, la ora 12:00, festivitatea de premiere și vernisajul expoziției laureaților Concursului Internațional „Gheorghe Petrașcu”, ediția a II-a. Juriul condus de Gheorghe Dican, vicepreședinte al Uniunii Artiștilor Plastici din România, a decis ca trofeul, special realizat de artistul ceramist George Dragomir, să îi revină lui Cosmin George Caraman, masterand al Universității „Dunărea de Jos” din Galați.

La 30 noiembrie, ora 17:00, va fi deschis Salonul Anual al Filialei Alba a Uniunii Artiștilor Plastici din România. Pe simezele Galeriei de Artă a Municipiului Alba Iulia, vor expune mai mult de 40 de artiști, membrii ai filialei.

De Ziua Națională, la ora 15:00, va fi vernisată la Galeria Simeza din București expoziția de sculptură a artistului Petre Virgiliu Mogoșanu, cu texte critice semnate de Magda Cârneci și Cătălin Davidescu. Lucrările vor putea fi admirate până la 15 decembrie.

Filiala Râmnicu Vâlcea a Uniunii Artiștilor Plastici din România vernisează la 1 decembrie, în Galeria Artex și Galeria Cozia Pasaj 1, expoziția anuală a membrilor filialei și a invitaților acestora, intitulată „Semne Identitare”. Vernisajul va avea loc la ora 18:00, în Galeria Artex.