Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  „Exod”, expoziție Eugen Raportoru la Muzeul Național Tehnic
exod, eugen raportoru

„Exod”, expoziție Eugen Raportoru la Muzeul Național Tehnic

„Exod”, expoziție cu lucrări de Eugen Raportoru, va fi găzduită de galeria Muzeului Național Tehnic „Prof. ing. Dimitrie Leonida” din București începând cu 27 iunie, de la ora 18:00.

Expoziția solo este curatoriată de Laura Albani, managerul muzeului, și poate fi vizitată până la 15 septembrie 2024.

Raportoru prezintă o adevărată scenografie a unei posibile și reale povești tulburătoare din actualitatea geo-politică si economică actuală, armonizând o instalație de lumini și sunet cu pictura. În fața dezastrelor iminente, cataclismelor, războiului, dorința de supraviețuire ne împinge, ca într-un final de tragedie greacă când deznodământul reprezintă ieșirea din scenă în cortegiu a actorilor, la exod, se arată în prezentarea expoziției.

Eugen Raportoru (n. 1961, București) este un artist vizual decorat în 2024 de președintele Klaus Iohannis cu Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler, categoria C – „Artele plastice”. Absolvent al Universității Naționale de Artă din București, departamentul Pictură (licență în 2009 și master în 2011), Eugen Raportoru este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România începând din 2010, primind premiul pentru pictură din partea acesteia în repetate rânduri. Activitatea lui expozițională este vastă și cuprinde, pe lângă un număr impresionant de expoziții personale și de grup, participări la bienale, saloane și târguri de artă atât locale, cât și internaționale.