Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Expoziţia „An American Woman in Paris” a lui Shirley Jaffe, la Centrul Pompidou

Expoziţia „An American Woman in Paris” a lui Shirley Jaffe, la Centrul Pompidou

Expoziţia „An American Woman in Paris” cu lucrări ale lui Shirley Jaffe este deschisă la Centrul Pompidou de pe 20 aprilie până pe 29 august.

La moartea sa, în 2016, pictoriţa americană a lăsat în urmă o colecţie de artă abstractă, mare parte a acesteia fiind donată statului francez. Această expoziţie originală pune cariera ei într-o nouă lumină. Operele sunt prezentate cronologic, faţă-în-faţă cu lucrări din perioade diferite, spun cei de la Centre Pompidou. Alături de acestea se află notiţele artistei, care au valoare documentară.

Născută în New Jersey, în 1923, Shirley Jaffe a studiat în New York, după care s-a stabilit la Paris, în 1949. În 1969 s-a mutat în studioul în care a lucrat până la finalul vieţii sale, întorcându-se, în anii ’60, la expresionismul abstract.Şi-a consolidat stilul în anii ’70, unul geometric, „aparent aleatoriu, de fapt atent studiat, precum o partitură a muzicii contemporane”, se mai arată în prezentarea expoziţiei.

Credit foto: Centre Pompidou