Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
curatorial.ro  /  Artǎ   /  Expoziţia „Babel”, de Arantxa Etcheverria poate fi admirată la Muzeul de Artă Cluj-Napoca
arantxa etcheverria afis

Expoziţia „Babel”, de Arantxa Etcheverria poate fi admirată la Muzeul de Artă Cluj-Napoca

Expoziția „Babel”, care include pictură, obiect, instalație și performance semnate Arantxa Etcheverria, este deschisă până pe 20 martie la Muzeul de Artă Cluj-Napoca, curator al acesteia fiind Bogdan Iacob.

Formele arhitecturale din compozițiile sale ne prezintă ceva real, oferind în același timp frâu liber imaginației. Influențe Suprematiste sau Constructiviste se fac resimțite în opera sa, ca urmare a reflecției meditative și nu a unui ascetism absolut.

Arantxa Etcheverria, din Franța la București

Arantxa Etcheverria s-a născut în 1975, în Franța, iar în prezent trăiește și lucrează în București.

Artista a studiat artele vizuale la Villa Arson din Nisa și scenografie la Teatrul Național din Strasbourg, Franța. Din anul 2013 a început să dezvolte o practică artistică legată de arhitectura modernistă a propriului atelier. Fie că este vorba de obiect, instalație sau video, lucrările Arantxei Etcheverria sunt rezultatul unei analize meticuloase a geometriei spațiului.

Ea a avut expoziții individuale la Victoria Art Center (București), Atelier 35 (București), Galeria Creart și Galeria Sector 1 (București), Centrul de Interes (Cluj-Napoca), Galeria Baril (Cluj-Napoca). Deasemenea, lucrările sale au făcut parte din numeroase expoziții de grup, dintre care cele de la Muzeul Național de Artă Contemporană (București), Muzeul de Artă Recentă (București), Bienala Art Encounters (Timișoara), Club Electro Putere (Craiova), Bienala de Artă Contemporană (București), Media Art Festival (Arad), Art Safari (București), Museo di Roma, Maison de l ‘International (Grenoble), Institutul Cultural Român (Viena) și Fundația Benetton (Trieste).

Lucrările sale fac parte din colecția Muzeului Național de Artă Contemporană (București) și din colecția Muzeului de Artă Recentă (București), precum și din colecții private din România și din străinătate. Artista este reprezentată de Galeria Sector 1 din București.

Credit foto: Muzeul de Artă Cluj-Napoca