Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Expoziţia „Body Politics”, o incursiune în opera semnată de Carolee Schneemann, prezentată la Barbican Art Gallery
Carolee Schneemann Foundation, ilustraţie, Curatorial

Expoziţia „Body Politics”, o incursiune în opera semnată de Carolee Schneemann, prezentată la Barbican Art Gallery

Expoziţia „Body Politics”, o incursiune în opera semnată de Carolee Schneemann va fi prezentată la Barbican Art Gallery, în perioada 8 septembrie, 2022 – 8 ianuarie, 2023.

Carolee Schneemann (1939–2019) este descrisă drept o artistă radicală şi o eroină a manifestărilor feministe în artă. A transmis, prin opera sa, mesaje legate de negarea obiectificării corpului feminin, de femeile care sunt victime ale războiului, iar inspiraţia lucrărilor sale vine de la viaţa grea a oamenilor şi a animalelor. A fost fascinată de relaţia dintre corp şi putere şi a explorat artistic teme precum războiul din Vietnam, războiul civil din Liban sau atacurile de la 11 septembrie, din New York.

„Body Politics” cuprinde 200 de lucrări, multe fiind material de arhivă prezentat în premieră, asamblaje sculpturale de la începutul carierei sale, sau mărturii ale performance-urilor în care trupul artistei a fost materialul pentru creaţii.

Credit foto: Carolee Schneemann Foundation, via Barbican