Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Expoziţia „Crafting Pinocchio”, de Guillermo del Toro, vernisată la finalul anului la MoMA
Portret Guillermo del Toro, Curatorial

Expoziţia „Crafting Pinocchio”, de Guillermo del Toro, vernisată la finalul anului la MoMA

Expoziţia „Crafting Pinocchio”, inspirată de munca regizorului Guillermo del Toro la primul său film de animaţie stop-motion, va fi prezentată la Museum of Modern Art (MoMA) din New York în perioada 11 decembrie 2022 – 15 aprilie 2023.

„Nicio formă artistică nu mi-a influenţat mai mult viaţa decât animaţia şi niciun personaj din istorie nu a rezonat mai bine cu mine decât Pinocchio”, mărturiseşte regizorul.

O poveste plasată în Italia fascistă

Expoziţia este o incursiune în crearea filmului care l-a obsedat pe del Toro. Acţiunea basmului imaginat de Carlo Collodi în secolul XIX este plasată, de data aceasta, în film, în Italia fascistă.

Cei care vor vizita expoziţia din New York vor simţi ce înseamnă să fii pe platourile de filmare şi vor avea acces la modul în care o echipă formată din artişti de excepţie din SUA, Mexic şi Marea Britanie a dat viaţă viziunii marelui regizor pentru care universul fantastic este un mediu familiar.

Vor fi prezentate bucăţi de scenografie şi etapele creării personajelor. Mai mult, prin intermediul tehnologiei imersive, vizitatorii MoMA pot vedea producţii video legate de unele dintre cele mai cunoscute filme ale lui del Toro, precum „Labirintul lui Pan/ El laberinto del fauno” (2006) şi „Forma apei/ The Shape of Water” (2017).

În 2018, a câştigat Oscarul la categoriile „cel mai bun film” şi „cel mai bun regizor”, pentru producţia „Forma apei”.

Expoziţia de la MoMA coincide cu perioada în care este programată premiera filmului „Pinocchio, de Guillermo del Toro”.