Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Expoziția cu lucrări Corneliu Baba donate Bibliotecii Academiei Române, prelungită
expozitie donatie corneliu baba, biblioteca academiei romane, 2, curatorial.ro

Expoziția cu lucrări Corneliu Baba donate Bibliotecii Academiei Române, prelungită

Vizitarea expoziției „Însemnări din carnetul unui pictor” – donația Corneliu Baba către Biblioteca Academiei Romââne a fost prelungită mai mult de o săptămână.

Instituția a anunțat că cele o sută de piese intrate în colecția sa pot fi admirate în Sala „Theodor Pallady” până pe 29 noiembrie.

Curatoriată de Maria Albani, legatar al familiei artistului, expoziția este dominată de desene, inclusiv portrete ale unora ca George Enescu, Yehudi Menuhin, Mihail Sadoveanu, Tudor Arghezi, Maria Tănase, Constantin Tănase , Jean Al. Steriadi și Camil Ressu.

Alături de acestea și de discursul lui din 1963, când a fost primit în Academia Română, stau figurile de țărani, de muncitori, profilurile de arlechini și schițe din cunoscutul ciclu „Regele nebun”, dar și peisaje citadine, studii de natură moartă și eboșe din caietele de însemnări.

Este prezentat și Premiul de Stat al R.P.R. clasa I-a și titlul de Laureat al Premiului de Stat al R.P.R. pe anul 1953, ce i-au fost acordate lui Corneliu Baba în 1954 pentru portretul pe care artistul i l-a făcut academicianului Mihail Sadoveanu.

Expoziția de la Biblioteca Academiei Române poate fi vizitată de luni până vineri, între orele 09:00 și 14:00. Intrarea este liberă.

Credit foto: curatorial.ro