Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Expoziția documentară „NOI 2 | WIR 2 – Portrete româno-germane”, la Timișoara
noi 2 expo, curatorial

Expoziția documentară „NOI 2 | WIR 2 – Portrete româno-germane”, la Timișoara

Expoziția documentară „NOI 2 | WIR 2 – Portrete româno-germane”, care cuprinde zeci de imagini ale unor cupluri, prieteni, colaboratori sau iubiți și poveștile lor, ajunge la Timișoara, după ce anul trecut a fost vernisată la București.

În perioada 13 iulie – 6 august, ea va putea fi vizitată la Meta Spațiu MV, de marți până sâmbătă, între orele 12:00 și 18:00.

„Expoziția aduce un omagiu cetățenilor români și germani care valorifică și consolidează înțelegere reciprocă în societățile în care trăiesc și în relațiile care dau viață acestei prietenii bilaterale”, spunea la vernisajul din iunie 2022 dr. Joachim Umlauf, directorul Goethe-Institut, care a organizat expoziția.

NOI 2 | WIR 2-Portrete româno-germane” cuprinde povești și relatări ale unor persoane cunoscute, influente în societate, precum primarul orașului Timișoara, Dominic Fritz, și viceprimarul său, Ruben Lațcău; primarul orașului Görlitz, Octavian Ursu, și prim-ministrul landului german Saxonia, Michael Kretschmer; regizoarea și scenarista română Adina Pintilie, premiată cu Ursul de Aur la Berlinala din 2018, și artistul Christian Bayerlein, care au colaborat pentru filmul „Touch Me Not” și reprezintă acum România la Bienala de Arta de la Veneția.

Fotografiile sunt realizate de Adi Tudose, în România, și Patricia Moroșan, în Germania, iar textele, de Diana Meseșan, Venera Dimulescu, Manuela Klenke, Anne Reinert și Ioana Casapu.

Expoziția, care a fost documentată timp de șase luni de o echipă de șapte profesioniști, a marcat 30 de ani de parteneriat româno-german în Europa și promovează poveștile personale ale unor cupluri autentice ce vorbesc despre istoria migrației reciproce dintre Germania și România.