Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Expoziţia “Edvard Munch in Dialogue”, la Muzeul Albertina din Viena
munch

Expoziţia “Edvard Munch in Dialogue”, la Muzeul Albertina din Viena

Muzeul Albertina dedică expoziţia sa principală de la începutul anului viitor artistului Edvard Munch, dar şi celor pe care i-a inspirat şi care l-au inspirat de-a lungul timpului, arată un comunicat al instituţiei de cultură.

Expoziţia, ce poate fi admirată din 18 februarie până pe 19 iunie, prezintă 60 de opere de artă ale lui Munch, alături de lucrări de secol XX şi XXI ale unor mari nume precum Andy Warhol, Georg Baselitz, Marlene Dumas, Peter Doig, Miriam Cahn, Tracey Emin.

Reprezentanţii Albertina recunosc că opera lui Munch este marcată de ideea de izolare şi de viziunea pesimistă asupra lumii, dar explorează, de data aceasta, într-o măsură, laboratorul artistului şi lucrul său cu nuanţele.

De asemenea, este şi o vedere asupra moştenirii artistice pe care a lăsat-o pictorul, cum ar fi seria “After Munch” a lui Andy Warhol.

Expoziţia are loc cu susţinerea mai multor instituţii, precum nou înfiinţatul Muzeu Munch, National Museum Of Art, Architecture and Design (Oslo), alături de alte organizaţii internaţionale şi colecţii private.