Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Expoziția itinerantă de capodopere a National Gallery, record de vizitatori
vincent van gogh, long grass with butterflies, 1890 ng

Expoziția itinerantă de capodopere a National Gallery, record de vizitatori

Galeria Națională din Londra a stabilit un record de vizitatori pentru o expoziție de taxare, după ce „Botticelli to Van Gogh: Masterpieces from the National Gallery” a avut la Shanghai Museum mai mult de 420.000 de vizitatori în cele 15 săptămâni de desfășurare.

Cifrele au fost anunțate săptămâna aceasta de reprezentanții muzeelor, după ce expoziția s-a încheiat pe 7 mai.

A fost înregistrată o creștere semnificativă în comparație cu recordul anterior de 320.000 de persoane pentru expoziția Leonardo da Vinci din 2011. În plus, fiecare dintre cei peste 420.000 de vizitatori a plătit 100 de yuani pe bilet, ceea ce face ca expoziția să fie și cea mai profitabilă.

Cele 52 de tablouri ale vechilor maeștri au plecat în turneu la începutul anului 2023. Selecția National Gallery de lucrări Caravaggio, Rembrandt, Constable, van Gogh și Monet se află acum la Muzeul Național al Coreei din Seul până în octombrie și va ajunge în final la Muzeul Palatului din Hong Kong.

Expoziția itinerantă este organizată pentru a marca 200 de ani de la înființarea National Gallery, sărbătoriți pe 10 mai 2024.

National Gallery este una dintre cele mai mari galerii de artă din lume. Înființată de Parlament în 1824, găzduiește colecția națională de pictură în tradiția Europei Occidentale de la sfârșitul secolului al XIII-lea până la începutul secolului al XX-lea. Colecția include lucrări de Bellini, Cézanne, Degas, Leonardo, Monet, Monet, Raphael, Rembrandt, Renoir, Rubens, Rubens, Titian, Turner, Van Dyck, Van Gogh și Velázquez. Obiectivele cheie ale Galeriei Nationale sunt de a pune în valoare colecția, de a avea grijă de colecție și de a oferi cel mai bun acces posibil pentru vizitatori. Accesul este gratuit.

Imagine: Vincent van Gogh – „Long Grass with Butterflies”, 1890, parte din expoziție