Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Expoziție Banksy, record de vizitatori pentru un muzeu din Glasgow
Love is in the Air, Banksy

Expoziție Banksy, record de vizitatori pentru un muzeu din Glasgow

O expoziție a artistului stradal Banksy la Galeria de Artă Modernă din Glasgow a atras 180.000 de vizitatori pe parcursul celor 10 săptămâni de desfășurare. Conducerea muzeului a declarat că prima expoziție personală oficială a artistului din ultimii 14 ani a doborât recordurile de încasări.

Expoziția „Cut & Run”, care se încheie pe 28 august, a putut fi vizitată și în timpul nopții, în weekend. Pe site-ul evenimentului a fost transmis: „mulțumesc Glasgow, a fost o nebunie”.

Ea a cuprins schițe originale, precum și șabloanele, care au fost pictate pentru a primi o nouă viață, potrivit BBC.

Banksy nu a mai acordat un interviu din 2003 și nu și-a dezvăluit vreodată adevărata identitate, dar e considerat că are în jur de 50 de ani și că este din zona Bristol.

Interdicția de a folosi telefoanele mobile, respectată

Gareth James, managerul Galeriei de Artă Modernă din Glasgow, a declarat: „«Cut & Run» a primit un public nou și divers, de la elevi de școală primară la octogenari, din toate domeniile societății și din toate colțurile lumii. În fiecare zi ne deschidem ușile în fața unor cozi de sute de persoane care așteaptă bilete de acces fără rezervare. Biletele gratuite pentru comunitate și orele de deschidere pe timpul nopții au extins raza de acțiune a muzeului mult dincolo de sfera noastră obișnuită”.

Vizitatorilor li s-a interzis să folosească orice formă de aparat de fotografiat în cadrul expoziției, dar James a spus că acest lucru nu a fost o problemă.

El a adăugat: „Ne așteptam la o oarecare rezistență, dar, de fapt, vizitatorii au acceptat regula de interzicere a telefoanelor, bucurându-se de timp și de spațiu pentru a vedea lucrările nestingheriți”.

Expoziția va pleca acum în turneu, Banksy solicitând sugestii pentru următoarele destinații în lume.