Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Expoziție ce sintetizează sculptura lui Ingo Glass, la Cazarma U din Timişoara
ingo glass2

Expoziție ce sintetizează sculptura lui Ingo Glass, la Cazarma U din Timişoara

Expoziția „Ingo Glass. Forme şi culori primare în spaţiu”, găzduită de Cazarma U prin Fundația Triade, prezintă o sinteză a artei sculptorului Ingo Glass, originar din Timișoara.

Ingo Glass s-a remarcat în arta europeană prin formele sale de artă concret geometrice, bazate pe culori și forme primare.

La puțin timp după moartea sculptorului, expoziția este o revizitare a conceptelor sale predilecte, care revoluționează spațialitatea prin „desfacerea” bidimensionalului.

Lucrările vor putea fi văzute timp de o lună, din 8 septembrie. Curator: Ileana Pintilie.

Accesul se face pe bază de bilete de intrare. Bilete se achiziționează de la librăria La Două Bufnițe din cadrul cazărmii și costă 20 de lei. Intrarea este liberă pentru copiii sub vârsta de 14 ani, elevii și studenții legitimați cu carnet de elev/student și pensionarii.

ingo glass

Ingo Glass s-a născut în 1941 la Timișoara și a copilărit la Lugoj. A absolvit în 1967 Institutul Ion Andreescu din Cluj, iar apoi a activat la Muzeul de Artă Contemporană din Galați, contribuind la fondarea muzeului. S-a integrat activ în viața culturală bucureșteană până în 1979, când a emigrat în Germania. Apoi a creat și s-a afirmat la München. A locuit la Budapesta.

Cetățean al Europei, Ingo Glass impresionează prin arta sa conceptuală, prin experiența artistică, prin conexiunile oferite la nivelul artei contemporane și prin sinteza mesajului plastic. Sculptorul propune un demers estetic bazat pe marile sinteze ale avangardei în care cele trei forme geometrice de bază alcătuiesc în armonie cu culorile primare.

A realizat mai multe monumente de for public, dintre care amintim: Monumentul Revoluției de la Timișoara (1992), monumentul DADA (Moinești, 1996) și Hommage a Vasarely (Timișoara, 2003).