Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Expoziție cu desene de Constantin Piliuță și picturi ale arhitectei Smaranda Piliuță, la București
smaranda piliuta, expozitie

Expoziție cu desene de Constantin Piliuță și picturi ale arhitectei Smaranda Piliuță, la București

O expoziție cu desene ale lui Constantin Piliuță și picturi create de Smaranda Piliuță, fiica reputatului artist, va fi deschisă la Galeria Rotenberg-Uzunov din București în perioada 27 octombrie – 11 noiembrie 2022.

Despre Smaranda Piliuță, de formație arhitect, meserie aleasă la propunerea tatălui său, Constantin Piliuță spunea: „Desena întotdeauna foarte frumos”.

Deşi tributară formării sale arhitecturale, pictura Smarandei Piliuţă este liberă de reguli, se arată în prezentarea expoziției. Ea pictează pentru a-și elibera conștiința. Traseele tușelor sale puternice urmăresc cu precizie contururile personajelor din compoziții izbitor de fruste, în care atmosfera respiră prin cotidian, prin viață imediată, monotonă, dar, totuși, vie și însuflețitoare. Elementele sunt definite sumar, linia se susține alert, cu pete compacte de culoare și paralelisme de texturi transformate în citate socio-culturale și efecte vizuale incitante.

Câteva dintre desenele lui Constantin Piliuţă, trasate spontan, în linii suple, fără grija unor compromisuri, vor putea fi admirate în expoziţia curatoriată de Adina Rențea, președinta ASAF- Asociația Culturală pentru Sprijinirea Artelor Frumoase.