Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Expoziție de ceramică Arina Ailincăi, la Galateea
arina ailincai

Expoziție de ceramică Arina Ailincăi, la Galateea

Expoziția de ceramică „Un cor de îngeri” a artistei clujene Arina Ailincăi va fi vernisată pe 12 aprilie, de la ora 18:30, la galeria Galateea Contemporary Art din București.

„Ea deschide o fereastră către lumea fascinantă a unor ființe pure, senine, benefice, care ne însoțesc de-a lungul întregii vieți. Chipuri de copii din porțelan, cu aripi protectoare, ne veghează de undeva, de sus, ca să nu greșim, ca să alegem drumul cel drept. Nu sunt doar chipuri, ci și stări de spirit ‒ prilej nesfârșit de meditație asupra vieții fiecăruia dintre noi”, spune curatoarea Cristina Popescu Russu.

Expoziția a fost inspirată din textele sacre ale tuturor tradițiilor omenirii în care este menționată prezența unor ființe spirituale pure, înaripate, denumite îngeri, explică artista Arina Ailincăi. „Aceste ființe au menirea de ghid însoțitor, protector și călăuză a ființei omenești pe întreg traseul existenței sale. Abordarea acestei teme a îngerilor, cum spune și Andrei Pleșu, nu se limitează doar la domeniul teologic – metafizic ci cuprinde și valorifică întreaga cultură a lumii având dintotdeauna în arte un loc privilegiat. Plecând de la această moștenire, artistul își poate închipui și materializa simbolic lumea aflată dincolo de barierele percepției umane. În ceea ce mă privește, am ales, din acest întreg univers de reprezentări posibile, cea mai comună expresie formală compatibilă cu materialul ceramic: aceea a capului de copil înconjurat de aripi, expresie care ar trebui privită făcând apel la o facultate interioară: «ochiul inimii»”.

„Un cor de îngeri” poate fi vizitată până pe 9 mai 2023.