Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Expoziție de pictură și ceramică, la Palatul Parlamentului
iovan smoleac, expozitie

Expoziție de pictură și ceramică, la Palatul Parlamentului

O expoziție cu lucrări de pictură ale lui Eugen Vasile Iovan și de ceramică ale lui Gabriel Smoleac va fi vernisată la Centrul Internațional de conferințe, Sala de Expoziții „Constantin Brâncuși” a Palatului Parlamentului, în 4 iulie.

„Introspective” este o invitație la meditație asupra aspectelor dramatice ale vieții interioare și ale lumii îngeneral. Cei doi artiști bucureșteni reușesc o comunicare vizuală și tematică într-o expoziție de artă contemporană.

Eugen Vasile Iovan expune compoziții abstracte și figurative tratate în același timp expresionist și gestual, insistând pe portret și pe detalii anatomice aduse în prim plan. Lucrările tridimensionale ale lui Gabriel Smoleac îmbină o monumentalitate sculpturală cu finețea și complexitatea tehnică a porțelanului.

Expoziția poate fi vizitată pânăă în 31 iulie 2024.