Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Expoziție Nicolae Comănescu la Hart/Malmaison

Expoziție Nicolae Comănescu la Hart/Malmaison

Deschisă la Hart/Malmaison pînă pe 20-10-2021, expoziția Comanescu – Scrap Metal Kaboom Orchestra ne propune un nou ciclu de picturi, de medii şi mari dimensiuni, inspirate de impresionantele structuri de oțel, azi aflate în ruină, de la Reșița, redate cu verva picturală flamboiantă ce-l caracterizează pe unul dintre cei mai cunoscuți pictori români contemporani.
Îmbinînd prafuri și materii recoltate la Reșița în situ (prafuri, rugină, oxizi metalici, așa cum ne obișnuise deja în seria consacratelor monocromatice “prafuri din Berceni de acum un deceniu )– cu acrilice strălucitoare, noile pînze exprimă o dinamică și o voluptate stranie a decadenței materiei, o nostalgie a ruinei, romantic-trash.
În vecinătatea expoziției Gorzo, tot la Malmaison – cei doi artiști- fondatori cîndva ai grupului Rostopasca, revoluționar pe scena artei românești acum 25 de ani, par a se regăsi într-un dialog vizual intens.