Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Expoziție solo a artistei de origine nigeriano-britanică Ranti Bam, la București
ranti bam

Expoziție solo a artistei de origine nigeriano-britanică Ranti Bam, la București

„Common Ground” este expoziția solo a artistei de origine nigeriano-britanică Ranti Bam care va fi deschisă pe 1 septembrie la Galeria Catinca Tăbăcaru din București.

Expoziția, al cărei vernisaj este programat să înceapă la ora 18:00, este curatoriată de Raphael Guilbert.

Galeria din Calea Giulești a dedicat recent mai multe expoziții artei feminine. Curatoarea expoziției, se arată în anunțul evenimentului, „valorifică mediul argilos de care se folosește artista pentru a evidenția relația indisolubilă a omului cu natura”.

Vor fi expuse obiecte sculpturale traduse în ceramică, video și fotografie, care se intersectează cu mediul performance. Reunite sub umbrela conceptului „Common Ground”, tradus în română „teren comun”, lucrările încorporează dorința artistei de „a topi” granițele dintre om și natură.

Opera reflectă pluralitățile istoriei ei personale marcată de viața trăită între Africa și Europa, integrând astfel cultura vizuală și spirituală a două lumi diferite și a modului în care acestea se întâlnesc astăzi.

Cine este Ranti Bam

Ranti Bam locuiește și lucrează în Lagos (Nigeria) și Londra (Marea Britanie). După un master obținut la School of Art, Architecture and Design din Londra (The CASS), unde a cercetat prin intermediul designului și al culturii vizuale posibilitățile de conștientizare ale omului în ceea privește relația inseparabilă a lui cu natura, a primit o diplomă la cursul de ceramică de la City Lit.

Ranti Bam a absolvit rezidențiale la Moly Sabata (Sablons), Cite Internationale des Arts (Paris) și EKWC (Ositerwijk). În 2018, a făcut parte din show-ul Silvei Bisi (Galeria Lucrurilor Mici) în cadrul Bienalei de la Dakar OFF.

Lucrările ei au fost expuse la New York, Londra, Harare, Miami, Lagos, Paris și Berlin și se află în diferite colecții, inclusiv la Brooklyn Museum și Victoria and Albert Museum.