Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Expoziție Ștefan Ungureanu, la H’Art Gallery

Expoziție Ștefan Ungureanu, la H’Art Gallery

Expoziția „Garden of Eden” a artistului Ștefan Ungureanu va fi deschisă între 8 iulie 2021 și 6 septembrie 2021, H’Art Gallery din București.

„Game of Life este un celular automaton, un model de computare, adică un grid ale cărui celule pot avea un număr finit de stări, cum ar fi on (celulă vie) și off (celulă moartă). Pentru fiecare celulă cele din jur se numesc vecini.

La un moment inițial (t=0) se atribuie o stare fiecărei celule. Într-un următor pas (t=1), o nouă generație este creată conform unor reguli inițiale fixe care determină starea fiecărei celule.

Aceste reguli inițiale sunt:
Orice celulă vie cu doi sau trei vecini vii supraviețuiește.
Orice celulă moartă cu trei vecini vii devine o celulă vie.
Toate celelalte celule vii mor în generația următoare.
Toate celelalte celule moarte rămân moarte.

Garden of Eden este un tip aparte de configurație inițială în Game of Life. O configurație care nu are precursori, care există doar ca iterație inițială/incipientă, un pattern la care nu se poate ajunge prin computări. Aceasta este și asemănarea asumată cu locul originii omenirii în multe culturi – Paradisul -, dar Garden of Eden este aici o metaforă pentru o situație matematică, un algoritm care iterează pe un grid dezvoltarea și evoluția în timp (generații) a unor sisteme care par vii, reale, și mai mult decât atât, fundamentate matematic, ca o reconfortare științifică a validității unei idei”. – Ștefan Ungureanu

Expoziția va fi deschisă de joi până sâmbătă, între 17:00 și 20:00.

Ștefan Ungureanu s-a născut în 1984, locuiește și lucrează în București. Este absolvent al Universității Naționale de Arte București. A avut expoziții personale la Düsseldorf (Atelier Am Eck), Cluj-Napoca (Invitro), Brașov (Centrul Multicultural al Universității Transilvania), Mogoșoaia (Centrul Cultural Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului – Palatul Mogoșoaia, galeria CUHNIE) și București (H’Art Gallery, Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi, ARCUB, Cărturești Carusel) și a participat în expoziții de grup la Berlin, Moscova (Triumph Gallery), New York (Slag Gallery), Praga (Pragovka Gallery), Timișoara (Jecza Gallery). Lucrările lui se găsesc în colecții din România și din străinătate, în expoziția permanentă de la MARe (Muzeul de Artă Recentă) și în colecția MNAC (Muzeul Național de Artă Contemporană).