Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Fenomenul Barbie și efectele lui negative, într-o expoziție la București 
barbillion

Fenomenul Barbie și efectele lui negative, într-o expoziție la București 

Fenomenul Barbie și efectele lui negative sunt chestionate de artista vizuală Ana Ștefania Andronic (BUZU) într-o expoziție care va fi vernisată la galeria creart din București în seara zilei de 20 septembrie.

„Barbillion” by BUZU este curatoriată de Ana Daniela Sultana și va putea fi vizitată până pe 20 octombrie 2023.

Curatoarea a transmis: „Mereu atentă la ce se petrece în cotidian, atât pe plan local, cât și internațional, Ana Andronic (BUZU) abordează frecvent subiecte la zi, care invadează mass-media. În această personală cu titlul «Barbillion», intenția lui BUZU nu este de a alimenta hype-ul mediatic ci mai de grabă de a atrage atenția asupra efectelor mai puțin pozitive ale influenței păpușii Barbie în viețile fetelor și în societate în general, cum ar fi amprenta de carbon ridicată a unei astfel de jucării sau standardele de frumusețe exagerate pe care aceasta le insuflă. Din punct de vedere tehnic, instalația «Barbillion» este un nou experiment sculptural al lui BUZU, care ne prezintă, în ceea ce privește modalitatea de expresie, o direcție diferită față de grafica sa vibrantă însoțită deseori de text, cu care ne-a obișnuit în solo show-urile și proiectele sale anterioare”.

Despre Ana Ștefania Andronic

Ana Ștefania Andronic este absolventă a Universității Naționale de Arte din București, secția grafică, promoția 2004 (profesor îndrumător pe Mircia Dumitrescu), și membră a Uniunii Artiștilor Plastici din România, începând cu 2014.

Abordează tematici diverse, însă în centrul preocupărilor sale artistice se află aproape mereu portretul, indiferent de modalitatea de expresie artistică la care recurge. Proiectele ei trec din zona de de ilustratie pentru diverse reviste, cărți și alte publicatii spre cea de scenografie în care a fost implicată ca desenator sau vizează segmentul de grafica si ilustratie digitală.

S-a făcut remarcată atât prin energia sa creativă, cât și ca fondatoare a Galeriei Fără Nume și director artistic al galeriei Senso din București. De asemenea, a devenit o prezență constantă, în calitate de expozant sau de gazdă, în cadrul evenimentului Noaptea Albă a Galeriilor (în Sibiu, 2013, și în București, 2013, 2018, 2019, 2020, 2021).