Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Finanțare de 9.000 euro și mentorat pentru dezvoltarea a trei proiecte de new media art
rar apel proiecte curatorial

Finanțare de 9.000 euro și mentorat pentru dezvoltarea a trei proiecte de new media art

O finanțare de 9.000 euro și mentorat pentru dezvoltarea a trei proiecte de new media art sunt scoase la concurs de FAR, platformă de educație și dezvoltare a comunității de new media art.

Finanțarea pentru realizarea a trei noi instalații/proiecte de new media art – punând la dispoziție un fee de 3.000 euro pentru fiecare câștigător, mentorship cu unul din cei trei curatori ai festivalului RADAR, asistență tehnică și promovare pentru prima expunere – este acordată în urma unei selecții de proiecte.

FAR este o inițiativă RADAR și reprezintă un proiect curatoriat cu atenție la nevoile industriei locale de new media art, care susține formarea unei comunități și dezvoltarea noilor competențe în arta digitală și noile medii.

Fiecare artist se poate înscrie la acest concurs, cu tema „Metavers”, până pe 22 august cu maxim 2 proiecte. Rezultatele finale vor fi publicate pe 7 septembrie. Condiția participării este ca proiectul înscris să nu mai fi fost prezentat sau expus într-un alt context ori să nu fie o iterație a unui proiect anterior.

Proiectele câștigătoare, expuse în premieră la RADAR

Cei trei câștigători vor fi aleși de curatorii RADAR, Cristina Pop Tiron, Alexandru Berceanu și Mihai Cojocaru. Sesiunile de mentorship oferite în timpul dezvoltării proiectului vor avea loc între 7 septembrie și 5 octombrie 2022.

Proiectele câștigătoare vor intra în portofoliul de instalații de new media art FAR și vor fi expuse prima dată în cadrul festivalului RADAR, care va avea loc în luna octombrie 2022.

Ulterior, proiectele vor fi propuse și către alte festivaluri și expoziții unde este prezentă scena noilor medii digitale.

Mediile în care pot fi gândite aceste proiecte sunt: Realitate Virtuală, Realitate Augmentată, Inteligența Artificială, Proiecții Video, Instalații Interactive, Game Art, Robotică și Sound Design.

Pentru mai multe detalii despre regulament, accesați far.community.