Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Fotografii de Ruth Orkin – licitate online până pe 8 februarie, cu ocazia centenarului de la naşterea acesteia

Fotografii de Ruth Orkin – licitate online până pe 8 februarie, cu ocazia centenarului de la naşterea acesteia

Cunoscută pentru fotografiile sale pline de umor şi tandreţe cu copii şi perechi de îndrăgostiţi, fotografa este celebrată de casa de licitaţii, care prezintă creaţii ale sale, de la portrete istorice până la imagini prezentate în premieră.

Fotografiile din licitaţie sunt însoţite din fragmente care se regăsesc în volumul “A Photo Journal” din 1981.

Unul din loturile de la Bonhams, care are un preţ de pornire între 4.000 şi 6.000 de dolari, este un portret al lui Albert Einstein râzând. În “A Photo Journal”, Orkin mărturiseşte că în ziua în care a realizat fotografia trebuia să documenteze un eveniment în cadrul căruia erau făcute donaţii către Albert Einstein College of Medicine. La finalul prânzului oficial, omul de ştiinţă urma să strângă mâinile donatorilor iar Orkin trebuia să fotografieze momentele. “În timp ce Einstein şi mulţi oameni încolonaţi aşteptau, eu bâjbâiam să schimb filmul în aparat şi eram evident emoţionată. Einstein a fost incredibil de amabil şi îmi tot repeta: ‘Fii calmă, nu te îngrijora, te aşteptăm. Nu te grăbi’”, povesteşte Orkin acel moment.

Fotografia cu cel mai mare preţ estimat în licitaţie este “American Girl in Florence” – între 20.000 şi 30.000 de dolari.