Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Fotoreportaj – Îngeri din porțelan, la Galateea
arina ailincăi 2, ingeri, curatorial.ro

Fotoreportaj – Îngeri din porțelan, la Galateea

Expoziția de ceramică „Un cor de îngeri” a artistei clujene Arina Ailincăi a fost vernisată pe 12 aprilie, la galeria Galateea Contemporary Art din București, unde poate fi vizitată până pe 9 mai.

arina ailincăi 1, ingeri, curatorial.ro

Creație Arina Ailincăi, credit foto: curatorial.ro

Despre aceasta, artista a declarat pentru curatorial.ro: „Trebuie să nu uităm că există un teritoriu intermediar de la pământ la cer. Toți ne gândim la lucrurile astea. Toți avem întrebări, vrem răspunsuri care vin sau nu, dar rămân speranțele”.

arina ailincăi, ingeri, curatorial.ro

Un cor de îngeri, Arina Ailincăi; credit foto: curatorial.ro

Lucrările prezentare au fost definitivate în decurs de aproximativ trei ani, după cum a explicat. „Am lucrat la aceste piese mai ales în perioada în care am stat toți închiși. Lucrez în etape, în paralel, și ele cresc, așa, ca ciupercile”.

arina ailincăi, cristina popescu russu, expo, curatorial.ro

Arina Ailincăi (stânga) și curatoarea Cristina Popescu Russu, la vernisajul expoziției; credit foto: curatorial.ro

Expoziția a fost inspirată din textele sacre ale tuturor tradițiilor omenirii în care este menționată prezența unor entități spirituale denumite îngeri și este curatoriată de Cristina Popescu Russu.

„Chipuri de copii din porțelan, cu aripi protectoare, ne veghează de undeva, de sus, ca să nu greșim, ca să alegem drumul cel drept. Nu sunt doar chipuri, ci și stări de spirit ‒ prilej nesfârșit de meditație asupra vieții fiecăruia dintre noi”, a punctat curatoarea.