Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Galerie de artă, deschisă în locul emblematicului CBGB
spazio amanita, curatorial

Galerie de artă, deschisă în locul emblematicului CBGB

Galeria de artă Spazio Amanita va fi deschisă în locul emblematicului local CBGB din New York, unde s-au lansat muzicieni precum Patti Smith și Police. Clubul a fost închis în 2006, apoi spațiul a fost preluat de brandul de modă masculină John Varvatos.

Inițial, la adresa 313 Bowery, se afla o galerie de artă denumită după numărul străzii.

Spazio Amanita, cu sediu în Florența, va inaugura spațiul din New York pe 29 septembrie cu „Place Holder”, expoziție cu lucrări ale artistului italian Leonardo Meoni.

Amanita este proiectul unor moștenitori ai artiștilor Cy Twombly și Curzio Malaparte – nepoții Caio Twombly, respectiv Tommaso Rositani Suckert.

Spazio Amanita, în Florența din 2021

Rositani și Twombly au deschis Spazio Amanita în Florența în martie 2021, la etajul al doilea al faimosului Teatru Odeon, în apropierea Palazzo Strozzi. Ei văd spațiul ca mod de a investi în artiști italieni și internaționali emergenți, scrie artnews.com.

Până în prezent, Amanita a găzduit lucrări create de unii ca Jenny Saville, Robert Nava, Oscar Hou Yi și Adrian Schachter, fiu al artistului și jurnalistului Kenny Schachter.

Expansiunea la New York a devenit necesară, au spus fondatorii, pe măsură ce au început să lucreze cu mai mulți artiști.

Spațiul în care a fost CBGB oferă mai mult de 1.000 de metri pătrați de expunere, inclusiv două ateliere în subsol, ce pot fi folosite de artiști.

Credit foto: Spazio Amanita