Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Gorzo la Malmaison

Gorzo la Malmaison

Pendulînd între București și New York, Gorzo –nume ce nu mai are nevoie de nici o prezentare – își transferă temporar atelierul în spațiul generos al Galeriei SAC din noul hub bucureștean de arta contemporană Malmaison.
GORZO -Continuos Studio- Work space and exhibition este deschis între 1 si 23 octombrie.
Rezultatul celor 10 zile de lucru în atelierul-galerie a fost vernisat pe 10 octombrie – spațiul atelier redevenind spațiu de expoziție.
Vizitînd expoziția, publicul percepe și de data aceasta energia pictorică ieșită din comun marca Gorzo.
Fantasticul iconografiei și bestiarului simbolic cu rădăcini folclorice maramureșene tipice artistului, atît de spumos și inventiv, se traduce in 2 serii – una flashy- intens cromatică, pe fondul unor folii de plexi lucioase, serie inițiata in ultima perioadă la New York, și o a doua serie, mai dramatică, monumentală, cvasiausteră, în care negrul domina.
Creativitatea exacerbată, virtuozitatea gesticii, forța vizuala remarcabilă, îl recomandă pe Gorzo ca pe unul dintre cei mai importanți pictori romani ai generației sale.