Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
curatorial.ro  /  Artǎ   /  Grădinile MNAR și MARe, spații de întâlnire timp de 7 luni
bucharest,,romania.,june,,14th,,2022.,panoramic,view,of,the,revolution

Grădinile MNAR și MARe, spații de întâlnire timp de 7 luni

Grădinile și interioarele Muzeului Național de Artă al României și Muzeului de Artă Recentă vor fi transformate în spații de întâlnire, în cadrul programului Weekend Sessions, care va debuta pe 20 mai.

În al treilea an, Weekend Sessions va avea loc într-un nou format, în care pune accentul pe socializare culturală și descoperirea celor mai frumoase muzee și grădini din București.

Instituțiile care au dat curs invitației Weekend Sessions sunt Muzeul Național de Artă a României, Muzeul Municipiului București – Casa Filipescu Cesianu, Muzeul de Artă Recentă, Muzeul Național al Țăranului Român și Muzeul Municiului București – Grădina și vila Nicolae Minovici.

Muzică, proiecții, poezie și tururi ghidate

Timp de șapte luni, din mai până în octombrie, Weekend Sessions transformă grădinile muzeelor în spații de întâlnire.

Vizitatorii se vor bucura de sesiuni acustice de jazz, muzică clasică, indie pop, proiecții de film, momente de poezie contemporană, tururi ghidate de terapeuți, arhitecți, designeri, istorici şi alți invitați speciali, precum şi de sesiuni de mindfulness și yoga, discuții & dezbateri, ateliere creative pentru copii.

Prima ediție, la MNAR

Prima ediție Weekend Sessions va avea loc pe 20 și 21 mai la Muzeul Național de Artă al României.

Situat în fostul Palat Regal din Piața Revoluției din București, MNAR deține cea mai mare colecție de artă românească, europeană și orientală din țară. Vizitatorii vor descoperi muzeul pe parcursul sesiunilor Weekend Sessions, bucurând-se de audiții muzicale și tururi ghidate ale expozițiilor temporare, oferite de un invitat special, precum și de sesiuni de poezie contemporană, ateliere de conectare și deconectare, proiecții de film sau activități pentru copii în sala-atelier special dedicată creației lui Constantin Brâncuși.

„Ne alăturăm unui proiect care se apropie de menirea muzeelor de a fi locuri de acces la cunoaștere, dar și spații ale coeziunii sociale. Mai mult, ceea ce am proiectat nu cu mult timp în urmă, ca spațiile din aripa Știrbei a muzeului să capete funcțiunea unui hub cultural interdisciplinar, devine acum realitate”, a transmis Călin Stegerean, director general al Muzeului Național de Artă al României.

Festivalul va oferi sesiuni de matineu la MNAR, sâmbăta și duminică, în intervalul orar 11:00 – 16:00.

Programul Weekend Sessions 2023

Muzeul Național de Artă al României, Calea Victoriei, intrarea Știrbei Vodă 2 (20, 21 mai), 11.00-16.00

Muzeul Național de Artă al României, Calea Victoriei, intrarea Știrbei Vodă 2 (27, 28 mai), 11.00-16.00

Muzeul de Artă Recentă, Primăverii (17, 18 iunie), 16.00-21.00

Muzeul de Artă Recentă, Primăverii (24, 25 iunie), 16.00-21.00

Muzeul Bucureștiului: Casa Filipescu Cesianu, Calea Victoriei (1, 2 iulie), 16.00-21.00

Muzeul Bucureștiului: Casa Filipescu Cesianu, Calea Victoriei (8, 9 iulie), 16.00-21.00

Muzeul Național al Țăranului Român, Str. Monetăriei 3 (5, 6 august), 17:00-23.00

Muzeul Bucureștiului: Grădina & vila Nicolae Minovici (30 septembrie, 1 octombrie), 15.00-20.00

Muzeul Bucureștiului: Grădina & vila Nicolae Minovici (7, 8 octombrie), 15.00-20.00

Locurile sunt limitate. Biletele pot fi cumpărate de pe weekendsessions.ro, prin partenerii Eventbook. Costul unui bilet este de 70 lei (pentru adulți) și 20 lei (pentru elevi), include acces în muzeu, două sesiuni muzicale, o sesiune de poezie, două sesiuni de wellness și ateliere pentru copii. Accesul copiilor cu vârste sub 6 ani e gratuit.

Weekend Sessions este un program cultural independent care celebrează artiștii locali, spațiile publice emblematice și socializarea cu sens. A început în 2021 la Grădina Botanică a Universității din București. În primii doi ani, a reunit aproximativ 300 de artiști și invitați speciali, mai mult de 30.000 de vizitatori adulți și 10.000 de copii.