Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Hauser & Wirth își inaugurează spațiul din Basel cu o expoziție Vilhelm Hammershøi
vilhelm hammershøi, woman before a mirror, 1906

Hauser & Wirth își inaugurează spațiul din Basel cu o expoziție Vilhelm Hammershøi

Hauser & Wirth, una dintre cele mai importante galerii de artă din lume, își va inaugura la 1 iunie spațiul din Basel cu o expoziție Vilhelm Hammershøi.

Acesta este al 18-lea spațiu expozițional al galeriei.

Prima expoziție va cuprinde o selecție de lucrări ale pictorului danez Vilhelm Hammershøi, care a fost activ la sfârșitul secolului al XIX-lea și începutul secolului al XX-lea. Galeria prezintă expoziția ca fiind prima din Elveția a artistului care a murit în 1916.

Vilhelm Hammershøi, născut în 1864 și stabilit la Copenhaga în cea mai mare parte a carierei sale, este cunoscut pentru interioarele și portretele sale, inspirate de vechi maeștri, în special Vermeer.

Intitulată „Silence” și curatoriată de istoricul de artă Felix Krämer, expoziția de la Hauser & Wirth va reuni 18 picturi din colecții private. Câteva dintre acestea au fost rareori expuse public. Prezentată ca o „expoziție de tip cabinet”, ea va include lucrări realizate între 1883 și 1914.

Hauser & Wirth, care și-a început activitatea în apropiere de Zurich în 1992, a anunțat în septembrie anul trecut că își va deschide un sediu în Basel, marcând astfel al cincilea spațiu al galeriei în Elveția și primul în orașul în care are loc cel mai important târg de artă din lume (în luna iunie a fiecărui an). Odată cu această extindere, preia spațiul actual al Galerie Knöll, al cărei fondator, Carlo Knöll, s-a alăturat Hauser & Wirth în calitate de director.

Expoziția Hammershøi este prima dintr-o serie de expoziții cu lucrări ale unor artiști vechi care vor fi organizate acolo.

Imagine: Vilhelm Hammershøi, „Woman before a Mirror”, 1906 (c) colecție privată