Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Horea Paștina expune la Galeria Romana
horea pastina, expo, galeria romana

Horea Paștina expune la Galeria Romana

O expoziție cu lucrări recente ale pictorului Horea Paștina intitulată „Piatra din capul unghiului” va fi deschisă la Galeria Romană în perioada 16 iulie – 31 august.

Vernisajul e programat în 16 iulie, la ora 19:00, după care expoziția poate fi vizitată de luni până vineri, de la 10:00 la 18:00, și sâmbăta, între 10:00 și 15:00.

Horea Paștina (n. 1946, Alba Iulia) și-a construit o activitate fructuoasă în jurul grupului Prolog, în calitate de co-fondator, alături de Constantin Flondor, Paul Gherasim, Christian Paraschiv și Mihai Sârbulescu. Absolvent al Institutului de Arte Plastice „Nicolae Grigorescuˮ, la clasa profesorului Alexandru Ciucurencu, s-a remarcat de-a lungul anilor prin numeroase expoziții personale în țară și în străinătate, precum și prin prezența activă în expozițiile de grup. Cu lucrări în colecții private, galerii și muzee, artistul a fost premiat în repetate rânduri, iar în anul 2004 a fost decorat cu Ordinul Meritul Cultural (în grad de ofițer) și în 2010, la Alba Iulia, cu distincția „Crucea Arhiepiscopalăˮ.