Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Art in Progress, expoziție multidisciplinară cu 9 tineri artiști la Combinatul Fondului Plastic
art in progress

Art in Progress, expoziție multidisciplinară cu 9 tineri artiști la Combinatul Fondului Plastic

O nouă expoziție multidisciplinară Art in Progress, dedicată tinerilor creatori, va fi deschisă între 9 iunie și 2 iulie în spațiul The Institute de la Combinatul Fondului Plastic din București.

Sub conceptul Velcro Adorables, cea de-a treia ediție Art in Progress prezintă lucrări de pictură, fotografie, sculptură, grafică, foto-video, alături de instalații performative, realizate de artiști și artiste din noua generație, care activează atât în țară, cât și peste hotare.

Curatoarea expoziției este Daniela Custrin, absolventă a Masteratului de la Centrul de Excelență în Studiul Imaginii, în prezent asistentă curatoare la galeria Suprafinfinit și parte din proiectul Specula Magazine.

Nouă artiști expun la Art in Progress 3

Artiștii care expun sunt Ana Bălan, Matei Dumitriu, Luca Florian, Adela Giurgiu, Ludic Collective, Claudia Moraru, Miruna Nica, Alexandra Satmari și Teodora Tănase.

Conceptul expoziției reprezintă o propunere speculativă a sentimentelor contradictorii pe care le putem avea în fața anumitor obiecte sau experiențe vizuale. Multe lucrări vorbesc despre spațiul vulnerabil domestic, nostalgie, stadii ale anxietății, fața glossy a capitalismului și interiorizarea stângaciei.

Vernisajul va avea loc pe 9 iunie, începând cu ora 18:00, și face parte din programul #doijoi, o inițiativă care promovează un circuit al expozițiilor de artă deschise în București.

Expoziția va putea fi vizitată în regim gratuit de marți până vineri, între orele 16:00 și 20:00, și sâmbăta, în intervalul 12:00 – 20:00.

Art In Progress este un demers DIPLOMA și reprezintă o inițiativă prin care The Institute își propune să aducă mai aproape de public arta, creațiile și lucrările noii generații de creatori români pe tot parcursul anului și prin formarea unei comunități reprezentative în acest sens.

Foto: cadru din Art in Progress 2