Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Incursiune artistică în complexitatea și fragilitatea feminității, la Fundația Culturală Ilfoveanu & Badea
feminin efemer 2

Incursiune artistică în complexitatea și fragilitatea feminității, la Fundația Culturală Ilfoveanu & Badea

Expoziția „Feminin Efemer #2”, o incursiune artistică profundă în complexitatea și fragilitatea feminității, va fi deschisă la Fundația Culturală Ilfoveanu & Badea din Pitești în 29 mai.

Aceasta reunește lucrări ale artiștilor Cătălin Bălescu, Reka Csapo Dup, Darie Dup, Dorina Horătău, Adrian Ilfoveanu, Nicolae Ilfoveanu, Aurora Kiraly, Petru Lucaci, Marilena Preda Sânc, Magdalena Pelmuș și Alexandru Rădvan.

Vernisajul va avea loc începând cu ora 17:00.

„«Feminin Efemer» s-a născut dintr-o expoziție personală recentă la Iași în care am explorat ideea fragilității cerului în corelație cu feminitatea. Această expoziție colectivă își propune să evidențieze multiplele valențe ale condiției istorice, contemporane, sociale și universale ale femeii, prin prisma fragilității și rezistenței ei”, spune Reka Csapo Dup, curatoarea expoziției.

Expoziția își propune să ridice întrebări esențiale despre feminitatea în societatea actuală, analizând cum identitatea feminină este modelată de percepții culturale și istorice. Imaginea mamei, un simbol complex și intim, este explorată în contextul normelor societății și a așteptărilor culturale. Influențele media și statutul socio-economic joacă un rol semnificativ în conturarea experiențelor materne și a imaginii mamei în contemporaneitate.

Un aspect crucial abordat de expoziție este locul și rolul femeilor marginalizate, al căror acces la structuri sociale, educație și îngrijire medicală rămâne limitat. În ciuda progresului tehnologic și a resurselor tot mai ample, condiția femeii rămâne vulnerabilă, subliniind necesitatea de a atrage atenția asupra acestor probleme persistente.

„Feminin Efemer #2” va putea fi vizitată până în 15 iulie.