Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Influenţa dinastiei Tudor asupra artei – subiect de expoziţie, la The Metropolitan Museum
met tudors

Influenţa dinastiei Tudor asupra artei – subiect de expoziţie, la The Metropolitan Museum

Influenţa dinastiei Tudor asupra artei britanice este subiectul expoziţiei „Art and Majesty in Renaissance England”, care este deschisă în perioada 10 octombrie, 2022 – 8 ianuarie, 2023, la The Metropolitan Museum.

Acea perioadă a fost una propice artelor, cu artişti şi negustori, mulţi dintre ei refugiaţi din motive religioase, care au încercat să se integreze pe teritoriul britanic.

Un spirit cosmopolit

Patronajul Tudorilor oferit artiştilor a însemnat susţinerea unor domnii precum cele ale lui Henric al VII-lea. La curtea liderilor britanici erau bineveniţi sculptori din Florenţa, pictori germani, ţesători flamanzi, cei mai buni maeştri în lucrul cu aurul din Europa.

Expoziţia din New York documentează evoluţia artelor în acest context politic, prin intermediul a peste 100 de obiecte: portrete, tapiserii, manuscrise, sculpturi şi piese de armură.

Credit foto: The Metropolitan Museum