Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Insomnia Nights la Galeria Anca Poterașu – Dezbateri și proiecții
anca poterasu

Insomnia Nights la Galeria Anca Poterașu – Dezbateri și proiecții

O nouă serie de evenimente Insomnia Nights va avea loc pe 12 și 13 mai, la Galeria Anca Poterașu din București.

Primul eveniment va avea loc pe 12 mai, la ora 20:00, în grădina galeriei împreună cu Mirela Baciak, curator care va realiza o prezentare despre ospitalitatea curatorială ca fiind un proces prin care o instituție de artă își produce și își gestionează ethosul, limitele, precum și identitatea.

Pe 13 mai, începând cu ora 18:00, va putea fi vizionat în prezența artistului Carlos Amorales filmul „The Rhetoric of the Mask”. Proiecția va fi urmată de o discuție cu acesta.

Lucrarea înregistrează diverse acțiuni ale lui Amorales purtând o serie de măști, în fața unui ecran de computer ce se comportă asemenea unei camere de filmat, dar și ca o oglindă. În timpul celui de-al doilea an al pandemiei, artistul a montat un mic platou de filmare în studioul său pentru a se înregistra pe Zoom folosind fundalurile virtuale pentru a crea scenarii care reproduc și, în același timp, ascund spațiul privat, multiplicând imaginea artistului, creând un joc de straturi vizuale în care masca este o resursă formală și un mijloc de reflecție.

Dialogul va avea loc începând cu ora 19:00, moderat de curatorul invitat Adrian Notz, care va aborda tema măștilor pe care le purtăm în lumea reală, pe platformele virtuale, despre sinele nostru digital, despre ceilalți în interfețele noastre cu lumea înconjurătoare.