Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Instalație in-situ a artistului Paul Barbu, la etajul Galeriei Senso – FOTO
senso gallery2

Instalație in-situ a artistului Paul Barbu, la etajul Galeriei Senso – FOTO

Expoziția personală cu titlul „Once, on the far side of yesterday” a artistului Paul Barbu va fi deschisă pe 28 aprilie, începând cu ora 18.30, la etajul Galeriei Senso din București (Calea Victoriei 12C).

Stabilit la Londra, Paul Barbu (n. 1986) a studiat arhitectură la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” din București, sculptură la UNArte București și arte vizuale la Universitatea Kingston din Londra. A expus la Artworks Gallery (Cambridge), Stanley Picker Gallery (Londra), Kingston University (Londra), ICR Londra și Strata Gallery (București).

senso gallery

Expoziția „Once, on the far side of yesterday” prezintă instalația in-situ omonimă realizată de Paul Barbu la etajul galeriei în perioada premergătoare vernisajului și poate fi vizitată între 28 aprilie și 28 mai, de luni până sâmbătă, între orele 12.00 – 19.00.

Având-o curator pe Ana Daniela Sultana, proiectul face parte din programul de arte vizuale conceput de Ana Ștefania Andronic (BUZU), directorul artistic al spațiului expozițional.

paul barbu

„«Once, on the far side of yesterday», instalația in-situ a artistului Paul Barbu, ne plasează într-un cadru atemporal și aspațial în care dialogul dintre materiale prevalează în fața unui discurs expozițional predispus politizării, concentrându-și mesajul mai de grabă pe procesul de construcție. Cu dunele sale din bile de polistiren, lucrarea se configurează ca o dioramă utopică, ca o compoziție scenografică sau ca un peisaj «către mare și către soare» pentru a folosi chiar cuvintele artistului, fiind, într-un mod cât se poate de asumat, un gest artistic eminamente efemer. Totodată, «Once, on the far side of yesterday» este și o veritabilă incursiune în practica artistică a lui Paul Barbu, o practică aflată la confluența dintre sculptură, instalaționism și intervenții site-specific, vădit influențată de background-ul său în arhitectură (și de creatori precum Carlo Scarpa, Tadao Ando, Santiago Calatrava sau Alvaro Siza)”, spune Ana Daniela Sultana.

Credit foto: Galeria Senso