Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Instalații de artă, în Grădina Botanică din București
the,exhibition,greenhouse,of,the,botanical,garden,in,bucharest,,romania

Instalații de artă, în Grădina Botanică din București

Instalații realizate de zece artiști români și străini vor fi amplasate în Grădina Botanică „Dimitrie Brândză” din București, unde vor putea fi văzute în perioada 8 septembrie – 31 octombrie.

„Gems! for the Garden” va fi vernisată pe 8 septembrie, la ora 18:00. Adriana Blidaru, curatoare, explică: „Este o expoziție în care mediul urban, intervențiile artistice și mediul natural intră în fuziune, practicând moduri de conviețuire posibile prin apropriere, tandrețe și dialog”.

Serele și parcurile din Cotroceni vor deveni spațiu expozițional pentru instalațiile de artă realizate de artiști care au fost invitați să își imagineze un dialog între practicile lor și mediul vegetal.

Expoziția „Gems! for the Garden”, curatoriată și organizată de Living Content, cuprinde instalații sculpturale, de sunet și video, infiltrate în interior și în aer liber, în spațiile verzi și în zonele acvatice.

Traseul este punctat de lucrări sonore realizate de Bogdana Dima (România) și Ioanida Costache (RO), de instalații site-specific semnate Adrian Ganea (RO), Analisa Teachworth (SUA), Julie de Kezel (Belgia), Lea Rasovszky (RO) și Rasmus Myrup (Danemarca), precum și de sculpturi și instalații video realizate de artistele Chlorys (RO) și Nona Inescu (RO).

Reprezentanta Estoniei la Bienala de la Veneția 2019, invitat special

Kris Lemsalu, artista care a reprezentat Estonia la Bienala de la Veneția în 2019, va fi prezentă la deschiderea expoziției alături de duo-ul girl-pop NEW YORK, cu o intervenție performativă special conturată pentru Living Content. Performance-ul va începe la ora 19:15.

Vizitarea expoziției se face în baza biletului de acces la serele și muzeul din Grădina Botanică „Dimitrie Brândză”.

În paralel cu programul expoziției, Living Content pregătește o serie de intervenții artistice temporare, care vor fi anunțate în săptămânile următoare.

„Gems! for the Garden” este un proiect co-finanțat de Primăria Municipiului București prin ARCUB în cadrul programului București acasă 2023 și de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).