Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Ioana Ruse și experiența mutării într-un spațiu nefamiliar transpusă în pictură
ioana ruse expo

Ioana Ruse și experiența mutării într-un spațiu nefamiliar transpusă în pictură

„Dă-te din drum!”, expoziție a artistei Ioana Ruse, este o documentare a experienței mutării într-un spațiu nefamiliar și schimbările care survin asupra individului în urma unui astfel de eveniment.

Expoziția este organizată de Celula de Artă în perioada 21 iubie – 3 august, la Palatul Bragadiru.

Inspirat de călătoria autoarei într-o țară străină, proiectul este atât martor, cât și înfăptuire a metamorfozei spirituale și artistice ce a avut loc. Lucrările înfățișează ceea ce se modifică, ce rămâne constant și ce se revelează în contextul redefinirii identității într-un nou spațiu. Fiecare lucru nou cu care intrăm în contact își exercită o influență asupra noastră și ne transformă felul de a fi și de a gândi, iar din perspectiva artistică acest tip de călătorie prilejuiește reevaluarea viziunii asupra universului personal și a elementelor ce-l alcătuiesc.

Despre Ioana Ruse

Ioana Ruse (n. 2000, București) și-a finalizat studiile de licență la Facultatea de Arte Plastice din cadrul Universității Naționale de Arte din București. În prezent, este în al doilea an de master, studiind pictura.

Demersurile ei artistice gravitează în jurul conceptului de identitate. Cel mai adesea, aceasta este dezvoltată prin teme bazate pe conflict: individul în lupta cu sine însuși, cu societatea și cu mediul înconjurător. Pornind de la subiecte precum memoria, amintirea și
natura subconștientului, artista construiește imagini care reflectă impresiile lăsate de realitatea înconjurătoare.