Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Jeremy Deller, recompensat cu Premiul Turner, prezintă noi opere de artă pe stadionul echipei Arsenal
eighteen eighty six arsenal

Jeremy Deller, recompensat cu Premiul Turner, prezintă noi opere de artă pe stadionul echipei Arsenal

Jeremy Deller, recompensat cu Premiul Turner în 2004, a creat mai multe lucrări de artă monumentale pentru decorarea stadionului echipei de fotbal Arsenal, în Londra.

Instalarea lucrărilor a început săptămâna aceasta și va fi finalizată în câteva zile.

future brilliance arsenal

Future Brilliance

victoria concordia crescit arsenal

Victoria Concordia Crescit

Lucrând în colaborare cu tipograful David Rudnick și cu artistul Reuben Dangoor, Deller a încercat să aducă un omagiu istoriei de 137 de ani a lui Arsenal și, în același timp, să-i modifice reputația.

Jeremy Deller a adăugat câteva femei în noile sale opere de artă, iar el și echipa sa au căutat, de asemenea, să se concentreze pe o formație multirasială de jucători, care nu se limitează la atleți albi.

invincible arsenal

Invincible

remember who you are small arsenal

Remember Who You Are

Deller, Rudnick și Dangoor au lucrat la acest proiect aproximativ un an.

„Ca locuitor al cartierului Islington de mai bine de 20 de ani, unde Emirates Stadium a reprezentat priveliștea mea, sunt foarte mândru că am jucat un rol în acest proiect”, a declarat Deller într-un comunicat citat de artnews.com. „Lucrarea finală este produsul colaborării și al muncii asidue a multor persoane din comunitatea Arsenal și adaugă un alt strat la istoria bogată a acestui colț emblematic din nordul Londrei”.

come to see the arsenal

Come To See The Arsenal

Vinai Venkatesham, CEO al Arsenal, a numit proiectul „o adevărată celebrare a comunității Arsenal, conceput pentru și de familia Arsenal”.

Foto (c) Arsenal Football Club